VPS хостинг

УНИЦ VPS (Virtual Private Server) хостинг je намењен чланицама Универзитета у Крагујевцу које поседују експертизу у конфигурацији и одржавању сопственог Linux сервера, али не поседују довољно хардверских ресурса у сопственој институцији.

Услуга

Изнајмљивањем VPS-а на располагање се добија комплетна виртуелна машина са инсталираним оперативним системом, администаторским приступом и додељеном јавном IPv4 адресом и DNS именом (А запис). Сервер може имати до 4 процесорска језгра, до 16GB радне меморије и до 200GB складишног простора. Подразумевано је омогућен аутоматски дневни backup читаве виртуелне машине.

Безбедност

Корисник је дужан да се придржава АМРЕС правнилника у вези са природом садржаја који се на сервер постављају. За постављени садржај УНИЦ не сноси никакву одговорност. Корисник је такође сам одговоран за конфигурисање одговарајућег нивоа безбедности (firewall правила исл). Особље УНИЦ-а може пружити ограничену почетну подршку, али не преузима одговорност за евентуални губитак корисничких података или било какву штету током експлоатације.

    Подношење захтева

    У Захтеву за VPS хостинг је потребно специфицирати тражене карактеристике VPS сервера у вези са ресурсима и наменом сервера.